Featured Post

Petua Ubati Batuk Dan Sakit Tekak

Petua Ubati Batuk Dan Sakit Tekak .Batuk dan sakit tekak merupakan satu fenomena yang pasti pernah berlaku kepada setiap manusia. Kebiasaannya ia bukanlah suatu penyakit yang serius dan akan sembuh selepas beberapa hari. Apabila batuk, tekak anda berasa gatal dan sakit. Kahak berwarna kuning...

Read More

Punca Masalah Buah Pinggang

Posted by BioVelocityLaris | Posted in Buah Pinggang | Posted on 24-08-2014

0

Untitledyy

 

Punca Penyakit Buah Pinggang.


Punca-punca yang paling biasa penyakit buah pinggang termasuklah kencing manis, tekanan darah tinggi, dan pengerasan arteri (yang merosakkan saluran darah di dalam buah pinggang ). Sesetengah penyakit buah pinggang adalah disebabkan oleh radang buah pinggang , yang dipanggil nefritis. Ini mungkin disebabkan oleh jangkitan atau reaksi autoimun di mana sistem imun atau pertahanan serangan badan dan kerosakan buah pinggang. Penyakit buah pinggang yang lain , seperti penyakit buah pinggang polisistik adalah disebabkan oleh masalah dengan bentuk atau saiz buah pinggang ( gangguan anatomi ), manakala penyakit buah pinggang yang lain mengganggu mekanisme dalaman buah pinggang ( gangguan metabolik ). Kebanyakan gangguan buah pinggang metabolik jarang berlaku , kerana penyakit ini perlu mewarisi dari ibu bapa (faktor keturunan). Punca Masalah Buah PinggangSebab-sebab lain kegagalan buah pinggang termasuklah pengambilan ubat-ubatan tertentu yang boleh menjadi toksik kepada tisu buah pinggang, dan tersumbat sistem yang mengalir buah pinggang (yang boleh berlaku dengan masalah prostat).

Untitledjj

Berikut Adalah Info Mengenai Punca Masalah Buah Pinggang. KLIK SINI Utk Dapatkan Produk Kesihatan Terlaris Bio Velocity !

Write a comment