Featured Post

Cegah Penyakit Jantung Dengan Bio Velocity

Penyakit jantung boleh diatasi dgn selimut Dhuha Bio Velocity tersenarai sebagai penyakit pembunuh No. 1 di dunia, dan dianggap ‘musuh No. 1′ dalam kehidupan yang paling ditakuti. Menduduki tempat teratas, penyakit jantung bukan lagi menjadi pembunuh misteri. Paras kolestrol yang tinggi,...

Read More

Petua Hilang Bau Badan

Posted by BioVelocityLaris | Posted in Bau Badan | Posted on 12-07-2014

0

Untitledzjhh

 

Petua Hilangkan Bau Badan .Masalah ketiak berbau masam atau tengik amat merisaukan dan boleh membuatkan kurang keyakinan diri apabila berada di khalayak ramai. Disini terdapat beberapa petua yang anda boleh amalkan untuk menghilangkan bu ketiak yang masam itu. Selamat mencuba!

 
 1. Campurkan setengah camca teh kapur dengan perahan sebiji limau nipis. Sapukan campuran pada ketiak selepas mandi setiap malam.
 2. Sapukan air kapur makan pada ketiak 2 kali sehari.
 3. Ambil beberapa helai pandan, bersihkan dan tumbuk hingga lumat. Perah dab tapis jusnya. Gunakan jus pandan untuk membancuh bedak sejuk.
 4. Rebus 5 helai daun sirih bersama 5 kuntum bunga kenanga dan segelas air. Didihkan sehingga airnya tinggal setengah gelas. Tapis dan campurkan dengan sedikit gula merah. Amalkan meminumnya 2 kali seminggu.Petua Hilang Bau Badan.
 5. Gumpal beberapa helai daun sirih di tapak tangan sehingga mengeluarkan jusnya. Sapukan pada ketiak setiap kali sebelum mandi.
 6. Sapukan bedak sejuk itu pada ketiak setiap malam sebelum tidur. Lihatlah hasilnya dalam masa seminggu.
 7. Tumbuk 7 helai daun limau nipis hingga lumat. Campurkan dengan sedikit madu dan gentel-gentelkan sebesar kacang. Makan tiga kali sehari.
 8. Setiap kali mandi, gosok ketiak dengan belakang tapak tangan.
 9. Sapukan kulit pisang masak pada ketiak 15minit sebelum mandi. Kemudian basuh bersih dengan sabun.
 10. Belah limau nipis, gosokkan pada ketiak setiap kali selepas mandi.
 11. Tumbuk lumat beberapa helai daun pucuk jambu batu atau daun limau nipis. Gosokkan pada ketiak. Amalkan selalu.

Untitledjj

Berikut Adalah Petua Hilang Bau Badan. KLIK SINI Untuk Lebih Info Kesihatan !

 

Write a comment