Featured Post

Tahukah Anda Apakah Punca-Punca Tekanan Darah Tinggi?

  “Jangan Salahkan Kolesterol Lagi!” “Tekanan Darah Tinggi BUKAN Disebabkan oleh Kolesterol yang Lebih! Punca Sebenarnya Adalah Pengoksidaan Kolesterol pada dinding Arteri Darah…”     Selama ini kita kerap dengar pesakit Tekanan Darah Tinggi (Hipertensi)...

Read More

Langkah Menangani Penyakit Batu Karang

Posted by BioVelocityLaris | Posted in Batu Karang | Posted on 21-08-2014

0

Untitledzssss

Tanda-tanda seseorang mempunyai batu karang. Menangani Penyakit Batu Karang.

Kebiasaannya batu-batu yang bersaiz kecil akan keluar dari tubuh seseorang melalui air kencing. Namun, sekiranya batu ini mempunyai saiz yang agak besar, ia akan mula tersekat dalam salur kencing dan menyebabkan individu itu berasa tidak lawas apabila kencing, kencing yang sedikit, kerap kencing dan juga sakit yang tidak tertahan yang dapat dirasai di bahagian belakang pinggang. Selain itu, individu itu mungkin juga akan demam, muntah-muntah, loya, kencing berdarah dan berasa sakit apabila kencing.

Cara Merawat Dan Mengatasi

Batu karang yang tidak terkeluar melalui air kencing memerlukan rawatan yang membolehkan batu itu keluar dari buah pinggang atau salur kencing yang tersumbat. Doktor akan memberi ubat tahan sakit untuk mengurangkan sakit yang dialami pesakit. Kemudian, pembedahan kecil diperlukan untuk membuang batu karang itu. Menangani Penyakit Batu Karang

Nasihat pencegahan

 

Untuk mengelakkan dari perkara ini terjadi, dinasihatkan supaya seseorang itu meminum banyak air setiap hari terutamanya mereka yang melakukan pekerjaan yang menyebabkan mereka cepat berpeluh dan terdedah kepada panas matahari seperti penoreh getah dan nelayan. Kita juga disarankan unutk meminum air sebanyak 2.5-3 liter sehari. Selain itu, hendaklah mengurangkan pemgambilan mekanan dan minuman seperti daging merah, kopi dan teh.

 

 

Akhir kata, berjumpalah  doktor debgan segera apabila mendapati terdapat gejala2 yang disebutkn di atas berlaku. Seperti kebiasaannya, ‘Mencegah lebih baik dari merawat’.

Untitledjj

Berikut Adalah Langkah Menangani Penyakit Batu Karang. KLIK SINI Untuk Merawat Batu Karang Dengan Teknologi Bio Velocity !

Write a comment